Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a trasat obiectivul naționalei masculine înaintea debutului în campania de calificare la Euro 2022, care debutează joi, în deplasare, cu o partidă în compania Suediei.
România va juca într-o grupă de calificare cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. Primele două clasate se califică direct la Euro 2022, competiție organizată de Slovacia și Ungaria. De asemenea, cele mai bune patru echipe de pe locul 3 din cele opt grupe obțin biletele pentru turneul final.
România se antrenează de trei zile în formulă completă, după ce selecționerul Rareș Fortuneanu și căpitanul echipei, Mihai Popescu, au ajuns de sâmbătă în cantonamentul naționalei din București.
Înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2022, Alexandru Dedu a mers la antrenamentul „tricolorilor”, i-a încurajat și le-a trasat obiectivul pentru meciurile care urmează. În această săptămână, România înfruntă Suedia în deplasare (5 noiembrie) și Muntenegru pe teren propriu (Baia Mare, 8 noiembrie).
„Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mixt care s-ar putea să genereze performanță și mi-ar plăcea ca jucătorii care se apropie de final de carieră să o facă printr-o calificare și să evolueze la un turneu final major”, a declarat Alexandru Dedu.
Președinte Federația Română de Handbal a analizat grupa din care naționala face parte și mizează pe surprize: „Cu Suedia nu o să fie ușor, au jucători cu multă experiență, sunt o națională mai bine clasată decât noi, dar plecăm cu multă încredere. Suedia nu e intangibilă, în sport se pot întâmpla surprize din toate părțile. Ne luptăm direct cu Muntenegru, o echipă cu care am mai avut meciuri, victorii împărțite, ne batem cu ei de la egal la egal”.
În plină pandemie de coronavirus, handbalul se dispută după reguli stricte în România. Competițiile interne au repornit în septembrie cu turnele Final Four ale Cupei României, iar apoi au continuat cu Ligile Naționale, desfășurate după un sistem unicat în Europa, cu etape disputate în cadrul unor turnee, cu o excepție, toate găzduite la Sf. Gheorghe.
„Dorința noastră de a avea competiție ne-a ajutat foarte mult în perspectiva acestor meciuri internaționale. Avem obiectie importante pe final de an și nu ne puteam prezenta cu trebuie, dacă nu porneam la drum. Am reușit, iar în momentul de față sperăm să ne apropiem de finalul anului cu turul aproape terminat în competiția masculină, iar la fete să avem 6-7 etape jucate. Țara care știe să negocieze bine din punct de vedere sportiv situația Covid-19, va avea beneficii cel puțin două cicluri olimpice. Lucru acesta se va vedea foarte curând”, a comentat Alexandru Dedu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER